Vírusmarketing útmutató II. rész.


Megbízó:
Ügynökség:

 

11., „Xn kampánycél elérése”: Általában a vírusmarketing briefek is több fő valamint számos alfeladatot határoznak meg. Minden esetben lesz majd egy kompromisszum, mely meghatározza  az egyes feladatok fontosságát.

12., „Taktikai kampányt fejlesztünk; rövid távra”: Hagyományos médiák esetében általában a médiavásárlás meghatározza, hogy egy kampány mettől meddig fog futni. Ha elindítottunk egy erős kreatívval ellátott kampányt, akkor az folyamatosan fog működni.

13., Kétoldalas kampánymechanizmus, avagy az egyszerűség halála: A vírusmarketing nem tud túlságosab bonyolult lenni. Itt is felüti a fejét a „Kevesebb több” megközelítés.

14., „Vírus…” subject. Semmiképpen se használjuk azt a szót, hogy „vírus” vagy „Vírusmarketing” a kampányaink során. Sokan nem tudják, hogy mi az és maga a szó, hogy „vírus” elrettentő lehet, hogy megnyissák az üzenetet.

15., „Az a lényeg, hogy sokan lássák” hiba. Ha csak a nézzettséget nézzük egy videon, és nem mérünk ROI-t, akkor könnyen megtörténhet, hogy ilyen – olyan okból orosz tinik kezdik el tömegével nézni a videonkat és nem a célcsoportunk.

16., „Garantáljátok, hogy csak a célcsport lássa a filmet.” alaphiba. A nyílt interneten nem lehet kizárni senkit abból hogy megtekintse azt ami neki tetszik. Amikor ezt a célt  halljuk, („Garantáljátok, hogy csak a célcsport lássa”) akkor már lehet tudni, hogy a kampány nem kerül megvalósításra.

17., „Sajnos még sincs ennyi pénz rá.” eset. Amennyiben a projekt megvalósítása során váratlanul megvágják a költségvetést, az többnyire a seeding rovására megy, mely a kampány sikerességét erősen rontja. Ez olyan, mintha lenne egy TV kampányunk, de a film legyártását követően nem lenne pénzünk a médiára.

18., A seeding szerepének alábecslése. A kreatív lehet bármilyen erős, a tervezés, lehet bármilyen korrekt, ha az anyagunkat nem látja senki. Értenünk kell, hogy miért fontos „meglökni” a kampányt rögtön az elején, valamint a mérés során folymatosan figyelemmel kísérni az eredményeket. A releváns csomópontok elérése azok aktivizálása kulcskérdés.

19., „A vírusmarketing olcsó” sztereotípia: Ez nem feltétlenül igaz. A legnagyobb sikerek (Kínai Lipton kampány, Evian babák stb.) komoly költségvetéssel készültek. Az olcsóság meglehetősen relatív, de a feladat nagyságához allokált budget nélkül nem fogunk elérni akkora eredményeket, melyeket szeretnénk.

20., „Majd mi legyártjuk a videot házon belül.” eset: A gyártás sok esetben úgy tűnik, mintha olcsó lenne de nem az. Nyilván vannak olyan koncepciók, melyek valóban azok, de ezek nagyon ritkák. Érdemes már a brief fácisban tisztzni, hogy mekkora költségvetés van a gyártásra, mert itt nagy eltérések lehetnek.

Attila_BANKI

[Follow me on Twitter]

AKTUÁLIS WORKSHOP TÉMÁINK


WORKSHOP

Online márka kommunikáció a közösségi térben


  • Hogyan néz ki valójában a közösségi tér?
  • Mire való a márka identitás és az SM stratégia?
  • Amit mindenki tud, de nem mindegy, hogyan!
  • Amit nem látok, az nincs!
    Struccpolitika helyett, social monitoring!
  • Hatékony kampányt szeretnék,
    a célcsoportomat elérve, médiaköltés nélkül!
  • Jó, ha beszélnek rólunk! De még jobb, ha elkötelezett
    képviselői vannak a márkánknak!

Workshop időtartama:
4 óra
Időpont: 2015.05.29.


ÖTLET KELL? NETES MEGOLDÁS KELL?
VAN EGY TENDERED?